Kwaliteitdak, Ouderwets vakmanschap hoort van deze tijd te zijn...
ZINK & KOPERWERK
Zink en koper worden steeds meer opnieuw toegepast in geveldelen en daken van gebouwen. De duurzaamheid en verwerkbaarheid van beide metalen zijn optimaal te noemen. Zink en koper worden tevens nog steeds vaak toegepast voor dakgoten en regenpijpen.
ZINKWERK
Zink is een duurzaam bouwmateriaal, dat van oudsher wordt toegepast in hemelwater- afvoersystemen en in dak- en gevelbekledingen en is daarnaast ook nog volledig recyclebaar zonder kwaliteitsverlies. Het geeft een speciale uitstraling aan gebouwen. Architecten waarderen zink als bouwmateriaal door de vele toepassingsmogelijkheden, de lage onderhoudskosten en de toegevoegde waarde aan gebouwen.
Zink is verkrijgbaar in verschillende kleuren, met of zonder structuur.
KOPERWERK
Koper is als dakbedekking een materiaal dat onder invloed van lucht en neerslag een ondoordringbare oxidelaag vormt, die eerst roodbruin van kleur is en later langzaam in de jaren verkleurt naar het karakteristieke patinagroen. Deze oxidelaag is stabiel en herstelt zich als het beschadigd wordt.
Het is de basis van de weerstand tegen corrosie. Koper wordt veel gebruikt voor de bekleding van daken en gevels, hemelwaterafvoeren, goten en vensterbanken.
Felssysteem
Felsen is een metaalbewerkingstechniek die gebruikt kan worden voor het verbinden van (dun) plaatmateriaal. De randen van de platen worden in elkaar gevouwen en aangedrukt.
Roevensysteem
Er zijn tal van moderne varianten op het traditionele roevendak verkrijgbaar, waarbij gewerkt wordt met geprefabriceerde zinken of koperen platen (o.a. het klik-roef systeem). Deze systemen zijn geprefabriceerd, maar worden op ambachtelijke wijze aangebracht.
Losanges
Het franse woord 'losange' betekent 'ruit' in de zin van 'ruitvormig', dus zeg maar; zoals een wybertje. De term wordt gebruikt om zinken of koperen dakbedekking aan te duiden die uit die kleine plaatjes met omgebogen randen bestaat.
Cassettes
Cassettes geven een gebouw een futuristisch uiterlijk, en zijn uitermate geschikt voor toepassing in utiliteitsbouw. Cassettes hebben een groot formaat, met aan vier zijden een omkanting.
Deklijsten
Plankprofielen
Goten
Regenpijpen
Zink en koper zijn onder meer verwerkbaar als:
KWALITEIT IN ZINKWERK
De materialen die wij gebruiken zijn kwalitatief hoogwaardig en staan daarom garant voor jarenlange garantie. Service en kwaliteit staan bij ons hoog in het vaandel.
Wij werken veel voor particulieren en bedrijven, maar ook voor woningbouwcorporaties en woningbouwbeheerders. We houden ons bezig met nieuwbouw, renovatie en onderhoud van zowel kleinschalige als middelgrote projecten.
045 - 543 01 92
045 - 542 40 50
Kwaliteitdak Heerlen
Heerlerbaan 169
6418 CC Heerlen
K.v.K. nr.
B.T.W. nr.
:
:
14037422
009936968 B01
WERKGEBIED
CONTACTGEGEVENSPROJECTEN
Algemene voorwaarden
|